Biseps Tendiniti Nedir? Nedenleri ve Tedavisi

Biseps Tendinit
Biseps Tendinit

İçindekiler

Biseps Tendinit Nedir?

Biseps halk dilinde, kolun ön tarafındaki pazu kası olarak bilinen kastır. Biseps kası iki başlı bir kastır. Bu iki başlı biseps kası, kürek kemiğinin iki farklı bölgesinden başlayıp dirseğin alt kısmına kadar uzanmaktadır. Biseps kasında gerçekleşen biseps tendinit nedir ve nasıl oluşur? Biseps tendinit, biseps uzun başının tendonun iltihaplanması veya tahriş olma durumudur. Genellikle biseps tendinit tekrarlı atma hareketlerinde ve fırlatmalarda meydana gelmektedir. Biseps tendinit durumunda ön kolda ağrı ve şişlik ile karekterizedir.

Biseps Tendinit Kimlerde Görülür?

Fırlatma, atma ve kolu uzun süreli zorlayan sporcularda görülme oranları daha fazladır. Bunlardan tenis, basketbol, yüzme, gülle ve cirit atma sporları örnek verilebilir. Biseps tendinit genellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Çünkü ilerleyen yaşlarda tendonlar ve kas dokuları zayıflamaktadırlar. Bu yüzden yaralanmaya çok daha müsait olurlar

Biseps Tendinitin Belirtileri Nelerdir?

Hastalığın ilk belirtisi omzun ön tarafında ağrıdır. Bu ağrı zamanla şiddetlenmekte ve kronikleşmektedir. Zamanla omuz bölgesinde hassasiyet artacaktır. Bu ileri evrelerde ağrı dirseklere kadar uzanmaktadır.

Biseps Tendinit
Biseps Tendinit

Biseps Tendinit Nasıl Anlaşılır?

Fizik muayene tedavisi ile hastalara özel testler yapılmaktadır. Bu testlerde pozitif bulgu ortaya çıkarsa teşhis konulacaktır. Röntgen ve MR sayesinde teşhis garentileştirilir.

Biseps Tendinit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Biseps tenidinitte ilk olarak fizik tedavi kapsamında, ağrı giderici uygulamalar yapılmaktadır. Ağrı gidermenin yanında meydana gelmiş şişliğe yönelik özel bandajlar ile şişlik azaltılmaya gidilmektedir. Ağrı ve şişliğe yönelik medikal masaj, elektroterapi, kompresyon uygulamaları ve özel teknikler sayesinde ağrı ve şişlikte azalma meydana gelecektir. Fizyoterapistinizin verdiği germe ve kuvvetlendirme egzersizleri ile omuz bölgesi güçlenilmekte ve kol hareketlerini yapmaktaki limitler aşılmaktadır.

Cerrahi dışı yöntemler faydalı olmadığı durumlarda cerrahi durumları başvurulması gerekebilmektedir.

Randevu ve bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yol tarifi almak için tıklayın.

Yorum yapın