İçindekiler
Tetik Nokta Nedir Nasıl Oluşur?
Tetik noktalar genellikle sırt ve boyun bölgesinde meydana gelmektedir. Kasların uzanış şekillerine göre kasların aşırı gerilme durumlarına karşı, bazı bölgelerde kaslar üst üste yapışık bir hal almaktadır. Bu bölge nohut büyüklüğü şeklinde bir sertlik meydana gelebilmektedir. Halk dilinde kulunç girmesi olarak bilinmektedir. Tetik nokta ağrıları sıklıkla baş ağrısı, kol, çene, kulak, boyun ve bele yayılabilmektedir. Tetik noktalarını arttıracak bazı durumlar vardır:
- Uzun süreli ve yanlış pozisyonda oturmak
- Stres
- Sigara kullanmak
- Aşırı kahve tüketimi
- Postür bozukluğu
- Kas zayıflığı
- Travma
- Dengesiz ve sağlıksız beslenme
- Uykusuzluk
- Rüzgarda uzun süre kalmak
- Vitamin ve mineral eksikliği
- Şeker hastalığının olması
Tetik Nokta Tedavisi Nedir?
Tetik nokta tedavisi (trigger point), vücudumuzun belli noktalarında ağrı hissedilmesi, ağrının başka bölgelere yayılması ve bu bölgelerin hassaslaştığı durumlarda uygulanan bir tedavi şeklidir. Tetik nokta tedavisi ile ağrıların azalması, performansın artması, kas kuvvetinin sağlanması, postür bozukluğunun düzeltilmesi, stresin azaltılması ve fiziksel rahatlamayı sağlayan bir tedavi şeklidir.
Tetik Nokta Tedavisinin Amacı Nedir?
Tetik nokta tedavisinde hassas ve ağrılı bölgelerde yaralanmalar oluşturarak vücudun Ağrının hissedildiği bölgeye uygulanan tedavide, vasküler endotelya büyüme faktörü (VEGF) reseptörü uyarılarak ağrının hissedildiği bölgede yeni damar oluşumları sağlamaktır.
Tetik Nokta Tedavisindeki Ağrıların Zararı Olur Mu?
Tetik nokta bölgesine yapılan terapilerde meydana gelen ağrı, tetik noktaların tekrardan oluşmaması için o bölgenin nörolojik geri beslenme döngüsünü bozmaktadır.
Uygulanan terapide, halihazırda ağrıyan bölgeye uygulanan ağrı terapisi sonucu bölgeye giden ağrı kesici hormonları uyarmaktadır. Terapi sonrası ağrıların azaldığı ve uzun zaman sonra tetik noktaların görülmediği ortaya konulmuştur.
Randevu ve bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.